Monday, Jun 18, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаНема домашен притвор за Грујовски

Нема домашен притвор за Грујовски

pritvor20grujoski1

Судија на претходна постапка при Основниот суд Скопје 1 – Скопје, постапувајќи по предлози за определување мерка притвор против лицето Г.Г. и мерки за претпазливост против лицата Т.Ј., Г.Ј., Н.Б. и В.С. поднесени од Јавното обвинителство за гонење кривични дела поврзани и кои произлегуваат од незаконското следење на комуникациите ( СЈО), откако беше побарано дополнување на предлогот што беше доставено и јавно обвјавено од страна на СЈО, донесе решенија со кои ги отфрли предлозите на обвинителството, извести денеска судот.

Странките во постапката имаат право на жалба на решениата на судија на претходна постапка до Кривичниот совет во рок од 24 часа по приемот на одлуката, велат од судот.