Saturday, Apr 21, 2018
HomeДЕНЕШНАСкопјеНеколку линии на ЈСП ќе бидат скратени или редуцирани во поплавените подрачја

Неколку линии на ЈСП ќе бидат скратени или редуцирани во поплавените подрачја

jsp-65-ka-640x396

ЈСП ги известува службите задолжени за нормално одвивање на сообраќајот дека поради оштетен коловоз од обилни врнежи од дожд и непроодност на патот, повеќе линии на јавен превоз ќе бидат скратени или редуцирани.

Таквата промена ќе важи за следниве линии:

– линија 65В ќе сообраќа до семафори кај пазар „Ченто“;
– линија 65 од с.Раштак нема да сообраќа;
– минибус на релација Раштак – Црешево – Виниче-Смилковци нема да сообраќа;
– линија 65б од с. Смилковци нема да сообраќа;
– линија 65а од с. Страчинци нема да сообраќа;
– линија 55а од с. Брњарци нема да сообраќа
– линија 55 за Арачиново, Орланци и Грушино ќе сообраќа до семафори кај пазар „Ченто“

Скратувањето и редукцијата на наведените линии ќе важат до поправките и санирањето на овие патни правци и воспоставување на редовен сообраќај.