Thursday, Apr 26, 2018
HomeДЕНЕШНАНеделата се заокружува со благо заоблачување

Неделата се заокружува со благо заоблачување

За разлика од вчерашниот ден, денеска не очекува умерена облачност во северниот регион и мала облачниост во јужната половина од земјата. Дневниот температурен максимум ќе биде повисок, пред се во југоисточниот дел од земјата, каде се очекува највисока температура со вредност околу 21°С. Останатите котлини ќе имаат максимална температура во границите од 16°С до 19°С.

Скопската котлина очекува променливо време со умерена облачност. Минималната температура ќе има вредност околу -1°С и дневен максимум од 17°С.