HomeАЈНШТАЈНИЈАДосие XНаучниците збунети – Парче алуминум оставено од Вонземјани пред 250.000 години

Научниците збунети – Парче алуминум оставено од Вонземјани пред 250.000 години

Парче од алуминиум кое е пронајдено во Романија и натаму ги буни научниците кои не можат да објаснат како е можно да датира од пред 250.000 години кога на Земјата оваа легура се произведува од пред 200 години за време на индустријализацијата.

Токму затоа Уфолозите се убедени дека парчете алуминиум пронајдено е вистински доказ дека на Земјата многу одамна дошле вонземјани и дека можеби е остаток од вселенски брод.

vonzemjani-aluminium

Потеклото на металниот предмет се уште не е утврдено, а зачудува неговата старост со оглед на тоа дека алуминиумот е релативно нова легура создадена во текот на индустријализацијата, а не во каменото доба.

Археолозите сметаат дека дел од алуминиумот припаѓа на авион од Втората светска војна, но не можат да ги објаснат тестовите кои покажуваат старост од повеќе од 200 милениуми. Парчето е прикажано во музејот на историја во Клуж и било пронајдено со две коски на цицач кои се релативно понови од пред 80.000 години, па контроверзиите се уште не се решени.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com