Thursday, May 24, 2018
HomeАЈНШТАЈНИЈАНауката позади очилата за сонце

Науката позади очилата за сонце

Очила за сонце. Излегуваат во привиот момент кога ќе се појави сонцето, половина заштита, половина мода. Но, кога треба да ги носиме и како до перфектните очила за моменталните услови? Дали некој воопшто застанува да размисли за науката позади нив?

Црни/Сиви,
Ви нудат најголема заштита од интензивна светлина како и минимално нарушување на боите кои не опкружуваат.
crni
Златни/Окер/Кафени,
Ја блокира сенката што ви создава перцепција дека сликата е заматена.
brown
Жолти,
Ви нуди поизразени детали и почиста перспектива.
yellow
Зелени,
Нудат најмоќен контраст и неверојатна острина на боите.
green
Розеви/Виолетови,
Најдобар контраст на објекти и предмети на зелена или сива позадина.
rose