Sunday, Apr 22, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионНаучна конференција за Солунскиот фронт со само еден Македонец

Научна конференција за Солунскиот фронт со само еден Македонец

Грчките универзитети „Аристотел“ и „Македонија“ ќе организираат научна конференција на тема „Солунскиот фронт во Првата светска војна“ која ќе се одржи во Солун. Од Република Македонија единствен кој добил покана од организаторот е Далибор Јовановски редовен професор на Институтот за историја при Филозофскиот факултет од Скопје. Конференцијата ќе трае до 24-ти, а професор Јовановски ќе има илагање на темата „Лични впечатоци од Солунскиот фронт за време на големата војна“.