HomeАНТИСТРЕСПатувањеНајтесната улица во светот се наоѓа во Прага и е вистински хит

Најтесната улица во светот се наоѓа во Прага и е вистински хит

Прага како еден од поубавите европски градови со долга традиција нуди многу атрактивни туристички места, но необично за странците е најтесната уличка Винарна Чертовка која се наоѓа во населбата Мала Страна. Фактот што се наоѓа меѓу две згради издолжена со скала ја прави интересна за посети на туристите кои сакаат да пројдат и да се сликаат.

vinarna-certovka-semafor

Интересно е и што двајца тешко може да се разминат, па така на влезот и на излезот на уличката се поставени семафори само за пешаци во случај да не се заглават еден со друг бидејќи широчината изнесува само 40 сантиметри.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com