Wednesday, Apr 25, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаНајдена граната од Прва Светска војна во Битола

Најдена граната од Прва Светска војна во Битола

артилериска граната од Првата Светска војна нашол работник во битолско јавно претпријатие додека работел на објкет на улица во градот, соопшти локалната полиција. Околу 14 часот кога ја пронашол гранатата, побарал од полицијата да испрати деминери на улицата Љубојно.

Набрзо местото било обезбедно а екипата на Дирекцијата за Заштита и спасување (ДЗС) ја безбедно ја отрстранила гранатата. Од МВР соопштија дека станува збор за граната со калибар од 155 милиметри која потекнува од Првата Светска војна.