Thursday, May 24, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаНад 70 македонски фирми заглавени од Карфур

Над 70 македонски фирми заглавени од Карфур

304014-karfur-zatvora

karfur 1

Проблемот со долговите кои ги остави Карфур во Македонија не престануваат и од Стопанската комора информираат дека досега над 70 компании од областа на трговијата и производството се пожалиле.

Карфур иако го затвори хипермаркетот во Сити мол ќе мора да одговара за обврските кон доверителите и државата.

На потег се институциите од областа на финансиите како УЈП и Финсиска полиција кои прават истрага за состојбата со долгот кој се проценува дека изнесува над 10 милиони евра.

Извор: emagazin.mk