HomeГИГА БАЈТСмартфонНад 5 милиони корисници на Samsung Galaxy ќе се префрлат на iPhone 7

Над 5 милиони корисници на Samsung Galaxy ќе се префрлат на iPhone 7

Поради бројните инциденти со Galaxy Note 7 и нарушената доверба се смета дека меѓу 5 и 7 милиони корисници оваа сезона ќе се префрлат на iPhone 7  или iPhone 7 Plus и ќе купат некој од премиум смартфоните на Apple.

Ова го покажуваат новите анкети за корисниците кои ја одбрале најголемата можна замена за Galaxy Note 7 иако дел од нив би се одлучиле за Pixel смартфоните на Google или пак LG V20, но за овие модели маркетингот се уште е многу слаб и не им се најдобро познати на купувачите, па затоа и нивниот бренд нема голема препознатливост.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com