Thursday, Apr 26, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионНад 170 лица уапсени на фестивал во Пула поради злоупотреба на дрога

Над 170 лица уапсени на фестивал во Пула поради злоупотреба на дрога

uapsen-1728x800_c

За време на фестивалот „Дименжнс Хрватска 2015“, кој се одржи минатиот месец од 27-ми до 30-ти во градот Пула, хрватската полиција регистрирала дури 171 лице за кршење на законот за сузбивање на злоупотреба на дрога.

Полициските извештаи велат дека од уапсените, 148 лица се странци и 23 се хрватски државјани. Еден државјанин на Хрватска и двајца на Италија, пак, се осомничени за за неовластено производство и промет на дроги. Од истите луѓе се одземени 115 грама марихуана, 21 грам кетамин, 29 грама џоинти, 34 грама хашип, 29 грама МДМА, 53 екстази, 6 грама кокаин, 7 грама амфетамин, 14 ЛСД, 4 грама спид и 0,8 грама хероин.