Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионМухаџери со борци од ИСИС се крие во Скопје

Мухаџери со борци од ИСИС се крие во Скопје

muhageri

Косовскиот весник Коха Диторе пренесува дека Лавдрим Муџахери заедно со Ридван Хаџифит и уште пет борци се кријат во скопски села. Тие во Сирија се бореле на страната на ИСИС, а во изминатите недели се вратиле на Балканот. Информациите се добиени од повеќе разузнавачки служби, вклучувајќи ја и косовската. Според Коха Диторе повеќе балкански борци се повлекуваат од фронтот во Сирија поради засилените воздушни напади на Русија.

Извор: Коха Диторе