HomeАНТИСТРЕСПатувањеМоник, кокошката која го обиколи светот

Моник, кокошката која го обиколи светот

Гирек Суде го започнал своето патување околу светот пред две години, поточно во мај 2014 година, а со себе го земал и своето домашно милениче, кокошката Моник.

Уште од самиот почеток Суде сакал да има миленик на јахтата. Тој сепак, се откажал од вообичаените домашни миленичиња како што се куче и мачка. Кокошката му изгледала како најприфатлива опција, бидејќи нема потреба од многу грижи, а може да се збогати и менито со јајца.

Моник, една необична кокошка, всушност е светски патник. Нејзиниот живот е уникатен во однос на другите кокошки.

kokoshka2

„Таа ме следи насекаде и не создава никакви проблеми. Треба само да викнам „Моник” и се појавува, седнува во мене и ми прави друштво“ – вели тој.

На прашањето, како реагирале неговите пријатели и семејство кога ja  избрал Моник како придружник, Гирек вели:

„За нив беше смешно. Тие, и онака знаат дека не сум сосема нормален“.

Следна дестинација за овој морнарски дует е, преку Арктикот и Беринговиот теснец, да отплови во Ном, Алјаска.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com