Thursday, Apr 26, 2018
HomeДЕНЕШНАСветМохамед Морси штрајкува со глад-смета дека го трујат во затворот

Мохамед Морси штрајкува со глад-смета дека го трујат во затворот

Адвокатот на поранешниот египатски претседател  Мохамед Морси соопштил дека неговиот клиент Морси кој што е во затвор ,започнал штрајк со глад поради сомнежи дека го трујат во затворот. Бидејќи е дијабетичар, Морци побарал од Судот да биде префрлен во болница

Морси е во затвор поради дело за шпионажа во корист на Катар, обвинет е и за објавување доверливи информации за египетската армија и нејзиниот буџет на катарската страна.