Monday, Mar 19, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРТеатарМНТ ќе ја претставува Македонија на фестивал во Тиват

МНТ ќе ја претставува Македонија на фестивал во Тиват

Со претставата ,,Животот на Молиер”  од Михаил Булгаков МНТ ќе ја претстави Македонија на  јубилејното 10то издание  на Медитеранскиот театарски фестивал„ Пургаторије“  кој од 25 јули до 10 септември ќе се одржи во Тиват,Црна Гора.

Предвидени се 75 фестивалски вечери, а македонската претстава ќе се игра на 7 јули со почеток во 21 часот и 30 минути.Освен од Македонија, на овој фестивал учество ќе земат театри од Ријека Тиват и Белград