Sunday, Jun 17, 2018
HomeФЕР ПЛЕЈАвтомобилизамMitsubishi i-MiEV го пробива ледот

Mitsubishi i-MiEV го пробива ледот

mitsubishi

 

Mitsubishi i-MiEV – првиот сериски автомобил во светот придвижуван само на електричен погон, веќе се наоѓа во понудата на МакАутостар, домашниот увозник на Mitsubishi возилата. Цената на возилото – без субвенвии или било какви законски олеснувања – е позиционирана на 25.980 евра.

 

miev mПодобро да се случи со задоцнување, отколку да ја вртиме главата во спротивен правец од светските автомобилски текови. Значи: целосно електричен автомобил може да се купи и кај нас. Тое е Mitsubishi i-MiEV, возило со компактни димензии, со можност за превоз на четири патници.

Надворешниот облик со ништо не ја најавува исклучително пријателската настроеност спрема природата. Со нулта емисија на издувни гасови i-MiEV може да се движи до … (повеќе)