Thursday, Mar 22, 2018
HomeАЈНШТАЈНИЈААтомМитови за канабисот – Како поранешниот претседател на САД лажирал научни истражувања!

Митови за канабисот – Како поранешниот претседател на САД лажирал научни истражувања!

SONY DSC

Низ годините канабисот бил лажно обвинуван дека е причинител на многу болести. Лошо спроведени, безмилосни и неетички истражувања кои биле наменети се со цел да се притаи вистината за оваа лековита билка. Во овој документарен филм ќе видите како, зошто и кога државите мислат дека канабисот е добар а кога не.

Најлошо спроведеното истражување го нарачал тогашниот претседател на САД, Роналд Реган. Истражувањето спроведено на мајмуни кои консумираат 30 џоинти дневно, умираат 90 дена подоцна поради изумирање на клетки во мозокот. Оттогаш се шири негативна пропаганда за канабисот, кој може да биде лек за многу болести.

После шест години интензивно барање, се обелоденува како истражувањето било спроведено. Мајмуните биле буквално загушени! Тие наместо канабис за 30 џоинити косумирале канабис за 63 и тоа го инхалирале канабисот преку маски, целиот канабис што би требало да се употреби за 63 џоинтити го конзумирале за само 5 минути и тоа цели 3 месеци што допринело до гушење. Кога мозокот губи кислород, клетките започнуваат да умираат, од ова истражување единствената вистина е немилосрдното гушење на мајмуните.