HomeДЕНЕШНАПолитикаМиноски во предизборен период ги задолжува граѓаните

Миноски во предизборен период ги задолжува граѓаните

Укажуваме дека во предизборен период министерот за финансии Кирил Миноски ги задолжи граѓаните за износ три пати поголем од износот на долговите што доспеваат за враќање, реагира Кире Наумов. Порачуваме дека за сите злоупотреби со задолжувањата ќе има одговорност!

На денешното задолжување на домашниот пазар на капитал, власта на ВМРО-ДПМНЕ ги задолжи граѓаните со 9.2 милиони евра. Со тоа јавниот долг го продолжува загрижувачкото темпо на задолжување на што укажаа и Европската Комисија и ММФ и Светска банка, а кое што ги надмина критичните 50% од БДП.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com