Tuesday, Sep 15, 2020
HomeДЕНЕШНАПолитикаМилчин: Туфегџиќ не ја познавам, а Димовски го знам од соросовата младинска програма

Милчин: Туфегџиќ не ја познавам, а Димовски го знам од соросовата младинска програма

milcin ilija dimovski

Владимир Милчин кој до 2015 директоруваше со Сорос го потсети Илија Димовски од ВМРО ДПМНЕ од каде се познаваат. Ова доаѓа откако Димовски продолжи со познатата реторика на напади и десороизација во парламентот. Деновиве, медиумите со огромно внимание ги следат случувањата или неслучувањата во парламентот, па така Милчин споделувајќи го написот во кој Димовски вели дека преку Туфегџиќ го слуша гласот на Сорос, го потсети Димовски дека и тој бил дел од мрежата која сега толку ревносно ја напаѓа.
milcin