Monday, Jun 25, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионМигрантите пристигнаа и во Словенија – нелегално влегле над 1.000 бегалци

Мигрантите пристигнаа и во Словенија – нелегално влегле над 1.000 бегалци

Утрово во Словенија влегле околу 1.100 бегалци, а уште неколку стотина чекаат на граничниот премин обрежје – Брегана, информира словенечката полиција.

Бегаците се регистрирани на приемниот центар во Брежице и се префрлина во прифатни центри низ целата држава. Владата на Словенија се изјасни дека ќе прифати баратели на азил, но дека ќе се преземат мерки за депортирање на секој за кого ќе се утврди дека е илегален мигрант.