Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАЦрна хроникаМигрант подметнал пожар во прифатниот центар

Мигрант подметнал пожар во прифатниот центар

Вчера се случил мал инцидент откако еден мигрант подметнал пожар во прифатниот центар во Визбегово палејќи хартија, но не дошло до големо ширење на огнот и доведување до голема опасност поради брзата интервенција на противпожарните екипи. Причините за инцидентот лежат во револтот кај мигрантите за условите во кои се сместени барајќи подобро решение за нивната состојба.