HomeГИГА БАЈТПЦMicrosoft влегува во индустријата со марихуана

Microsoft влегува во индустријата со марихуана

Microsoft за прв пат откако повеќе сојузни држави во САД целосно ја легализираа продажбата на марихуана ќе инвестира во овој бизнис.

Microsoft ќе започне партнерство со стартапот Kind Financial кој нуди софтвер за преглед на сите законски решенија, правни лавиринти и регулативи за оние кои ќе се решат да започнат со производство и продажба на канабис. Исто така Kind Financial ќе ја користи здравствената програма на Microsoft па корисниците ќе добиваат и препораки за медицинска марихуана од производителите со кои соработуваат.

извор: Телефони.мк

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com