Friday, Mar 23, 2018
HomeДЕНЕШНАМЕТЕО: Студено, попладне сонце

МЕТЕО: Студено, попладне сонце

Утрово не` очекува слаба магла и ниска облачност низ котлините. Сепак, претпадне се очекува разведрување, за остатокот од денот да го поминеме со сончево време.

Утрово ќе биде релативно студено, а минималната темепратра во нејголем дел од котлините ќе има вредност околу -3°С, а на повисоките места пак, околу -6°С.
Максималната температура ќе достигне вредности околу 11°С низ котлините и околу 13°С во југоисточниот крај.
Во Скопје наутро очекуваме слаба магла, а сончево во остатокот од денот. Температурниот од ќе започне од минимални -3°С, а ќе дојде до максимални 12°С.