Sunday, Jun 24, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаМЕТЕО: Студен ден со многу силен ветар

МЕТЕО: Студен ден со многу силен ветар

meteo zima

По спуштањето на температурите денес имаме временски прилики во кои доминира силниот ветар од северозападен правец кој ќе се задржи во текот на денот, а најсилно ќе дува со 80 км/ч. Утринските температури на ниво на република ќе се движат од -4 до 3 степени, а во текот на денот исто така ќе биде студено и облачно со температури од 1 до 5 степени. Во Скопје ќе бидат забележани максимални 4 степени, исто така со многу силен ветар наутро и мала стабилизација попладне.