Thursday, Apr 26, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаМетео: Бавно понеделничко затоплување на температурите

Метео: Бавно понеделничко затоплување на температурите

meteo zima za 21.01

Почнувајќи од понеделник не очекуваат повисоки температури за разлика од премногу студениот викенд зад нас кога имавме силен студ. Денес на повисоките места низ Македонија температурите ќе држат просек до -10 степени, а во котлините од -3 до 1 степен над нулата.

Во Скопје не очекува слично време со облачност во текот на денот и кратки сончеви периоди, со тоа што максималната дневна температура ќе достигне до 3 степени со провејување на послаб ветер. Веќе од наредните денови може да очекувате поблаги зимски денови.