Friday, Apr 20, 2018
HomeИздвојувамеМеста кои вреди да се посетат!

Места кои вреди да се посетат!

Фантастични локации кои верувале или не, не се од филмови или бајки, места кои навистина постојат. Издвојуваме десетина локации низ нашата земја кои навистина вреди да се посетат.

Тунелот Вистериа, Јапонија

original-10161-1424721281-20
Лоциран во градината Кавачи Фуји, Јапонија. Расцветани дрвја во различни бои висат над вас додека поминувати низ таканаречениот ”тунел”.
Цинке Тере, Италија
original-23157-1424721292-10
Цинке се наоѓа во регионот Лигуриа во Италија. Тој е голема туристичка атракција.
Хотел Ла Монтана Маџика, Чиле
original-16524-1424721306-9
Хотелот ”Магична Планина” е баш тоа што мислите. Хотел во форма на планина во Лос Риос регионот на Чиле.
Извитканата шума, Полска
original-18242-1424721402-6
Извиткана шума се наогја во Нове Чарново, западна Померамија, Полска. Шумата се состои од околу 400 борови кои се со извиткани стебла. Шумата е посадена околу 1939-та година.
Тунел на Љубовта, Украина
original-11172-1424721453-23
Огромни дрвја го обиколуваат овој старт железнички тунел во Клевен, Украина. Овој магичен тунел го добил своето име благодарение на големиот број посети од ”парови”.
Плава Лагуна, топли извори, Исланд
original-24993-1424721465-13
Топлите извори во Плавата Лагуна во Исланд е човечко дело, но изворите се топлат природно од големата вулканска активност на островот. Изворите се особено пријатни во зимата, особено кога врне снег.
Ледениот Кањон, Гренланд
original-28615-1424721482-3
Ледениот Кањон е оформен преку топење на вода, негова длабочи изнесува околу 36 метри. Тој е уште едно прекрасно дело на природата.
Пирамидата Топка, Пацифик
original-11172-1424721507-29
Највисокитот морски гребен на светот. Тој останал вулкански штит кој датира од пред 7 милиони години и е висок 562 метра.
Големата корална бариера, Австралија
original-25205-1424721523-7
Најголемиот корален систем во светот, лоциран во Квинсленд, Австралија. Тој е толку голем што може да се види дури и од вселената. Посетуван од многу туристи и нуркачи од сите делови на нашата планета.
Национален парк Пливнице, Хрватска
original-25135-1424721539-3
Пливнице е најстариот национален парк во југо-источна Европа а воедно и најголемиот нацинален парк во Хрватска. Тој е исполнет со прекрасни зелени пејсажи, лагуни и водопади.