HomeДЕНЕШНАПолитикаМедиумите се обврзаа за етичко известување

Медиумите се обврзаа за етичко известување

Македонските медиуми или барем добар дел од нив потпишаа Повелба за етичко известување во ЕУ инфоцентарот во Скопје, а по иницијатива на Советот за етика на медиумите. Со повелбата се предвидува почитување на сите интернационални професионални принципи во новинарството за известување за јавниот интерес, поддршка на плурализмот, слободата на изразување, непристрасноста и одговорноста.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com