HomeДЕНЕШНАРепубликаМатурантите започнуваат со полагање на екстерно

Матурантите започнуваат со полагање на екстерно

Почнувајќи од денес па се до 29 јануари матурантите од сите средни училишта во Македонија ќе ги полагаат завршните два испити од екстерното оценува со тоа што тие го знаат само распоредот на термините на полагање, но не и предметите кои ќе им се паднат.

Во испитниот период ќе бидат опфатени над 1500 предмети, а сите прашања се веќе оформени откако беа јавно објавени за да се извршат целосни проверки на нивната содржина и соодветност. Од 8 до февруари откако ќе бидат објавени првичните резултати ќе може да се поднесуваат приговори до Државниот испитен центар.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com