Wednesday, Apr 25, 2018
HomeДЕНЕШНАСветMaсовна евакуација во Шпанија поради пожар

Maсовна евакуација во Шпанија поради пожар

Властите во Шпанија  вчера побарале  евакуација на околу три илјади луѓе поради пожар што веќе трет ден е активен на југозапад во државата.

Ден претходно домовите ги напуштиле околу 1.400 луѓе. Локалната полиција соопшти дека во огнената стихија на југозапад горат во близина на Мурсија повеќе од 5.000 хектари, а уништени се и околу 3.000 хектари шума во близина на градовите Лорка и Сјеса.

Полицијата верува дека пожарите се намерно подметнати