Friday, Apr 20, 2018
HomeАНТИСТРЕСЕкимМасло од канабис излечи 3 годишно дете од рак откако докторите му дале само 48 часа живот

Масло од канабис излечи 3 годишно дете од рак откако докторите му дале само 48 часа живот

landon1

На младо момче по име Лендон Ридл му била дијагностицирана леукемија и од страна на докторите му било кажано дека има само 8-10% шанса за живот за повеќе од еден ден или два.

Целите гради му беа полни со тумори од леукемијата, поради што неможеше да дише. Веднаш започнаа со хемотерапија, но ни рекоа дека тој, најверојатно, нема да преживее“, вели неговата мајка, Сиера Ридл.
140108210952-ac-dnt-gupta-medical-marijuana-boy-00020308-horizontal-large-galleryПо два месеци хемотерапија на Лендон почнало да му се лоши и одбивал да се јаде. Според неговата мајка, тој повраќал и до 50 пати на ден, а лекарите изгубиле надеж бидејќи немале друго решение освен хемотерапијата.

Бидејќи почнале да губат секаква надеж, бабата на Лендон предложила да пробаат третман со масло од канабис.

“Разговаравме за сите можни опции со медицинскиот тим во Јута додека гледав како Лендон продолжува да страда поради лековите што ги примаше. Тогаш мајка ми наиде на масло од канабис на интернет”, вели Сиера Ридл. 

Поради тоа тие се преселиле од Јута во Колорадо, каде што третманот со масло од канабис бил легален. Во само неколку дена откако го започнале третманот, Лендон повраќал се помалку и помалку од ден на ден и конечно почнал да јаде.

landon2“Нашите срца беа исполнети со радост бидејќи канабисот ја врати насмевката на лицето на Лендон. Здравствената ситуација на Лендон започна да се подобрува. Тоа беше како да не се случило чудо! Тој почна да се смее и да јаде повторно.” Сиера напиша на својот блог за време на неговото лекување.

“Одвратно е бидејќи секој на планетава што ќе одбере третман со канабис пред лековите на фармацевтските куќи ќе биде осуден. Ги жалам луѓето како Адам Кеслер и Румор Роуз, како и безброј други семејства кои се погодени од забраната на канабис. Подгответе се за борбата на вашиот живот. Болеста на вашето дете е битка сама по себе, но правењето на овој избор е еден цел нов свет. Морате да бидете подготвени на се, да имате добра интуиција, и одлична екипа која ќе ви помага. Не трошете време да се осигурате дека секој втор лек прави повеќе штета отколку добро. Доколку вашата интуиција вели дека нешто не е добро, тогаш најверојатно сте во право. додаде Сиера.

Во моментов ракот на Лендон е во ремисија.