Saturday, Apr 21, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРФилмMarvel Civil War ќе биде епски судир на супер херои

Marvel Civil War ќе биде епски судир на супер херои

Студиото Marvel за време на D23 саемот на Disney го прикажа првиот трејлер за претстојниот епик Captain America III: Civil War во кој сите херои ќе се најдат на две спротиставени страни и нивните дејства ќе имаат големи последици. Некои ги нарекуваат херои, други одмазници, по што владата ќе донесе закон за задолжителна регистрација и ставање под контрола.

Филмот ќе биде во голема мера инспириран од култниот стрип серијал, но ќе има и многу нови елементи. Главниот судир ќе биде меѓу фракциите на Тони Старк кој како Iron Man донесе многу погрешни одлуки и Captain America кој секогаш го застапува правичното и моралното.

Во големиот судир ќе учестуваат и новите ликови Ant Man, Black Panther и секако омилениот на фановите Spider-Man. Премиерата е закажана за 16 март, а наскоро се очекува и трејлерот да биде пуштен на YouTube.