HomeРЕФЛЕКТОРМузикаМартија Станојковиќ го освои 12 место на детската Евровизија во Малта

Мартија Станојковиќ го освои 12 место на детската Евровизија во Малта

Маријам Мамдашавили од Грузија, со песната „Mzeo“ е победничка на овогодинашниот, 14-ти по ред натпревар, кој се одржа во главниот град на Малта. Песната „Mzeo“ освои 239 поени, додека на второто место се најде претставникот на Ерменија, а на третото Италија.

Македонија ја претставуваше Мартија Станојковиќ со песната „Love Will Lead Our Way“ (Љубовта нè води), компонирана од Александар Масевски. Мартија го освои 12-то место на натпреварувањето. Како што изјави талентираната Мартија, нејзиниот костим за настапот бил инспириран од изгледот на Бијонсе.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com