HomeИздвојувамеМарко Џамбазоски со документарен филм за Мизар

Марко Џамбазоски со документарен филм за Мизар

Студентот на Факултетот за драмски уметности во Скопје, Марко Џамбазоски, направи краткометражен филм „Мизар – Ѕвезда на надежта“.

Во целиот филм се обработуваат почетоците на легендарната група и патот од еден обичен гаражен бенд до значаен музички состав за историјата на македонската рок-култура. Целокупната приказна е заснована врз сеќавањата на членовите на „Мизар“ од тој период, како што се Панта Џамбазоски, Горазд Чаповски, Илија Стојановски, Горан Таневски и Слободан Стојков.

Како сценарист, монтажер и режисер стои Марко Џамбазоски, додека снимател е Александар Ристески, студент на катедрата по филмско и ТВ снимање. Во овој документарен филм главно се користени досега необјавени аудио и видео материјали од бендот.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com