Wednesday, Apr 25, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаМарина во Охрид ќе се гради, се бара идејно решение

Марина во Охрид ќе се гради, се бара идејно решение

ohrid

Ќе се гради марина во Охрид. Веќе е објавен конкурс за идејно решение за две локации. Едната локација е на пристаништето, а другата е кај каналот на Армијата на Република Македонија – информираше денеска премиерот Никола Груевски одговарајќи на новинарски прашања по посетата на охридскиот регион.

– Откако ќе се добијат идејни решенија ќе се одлучи на која локација ќе се гради марината. Има луѓе што сметаат дека треба на едното место, а други кај другото, па затоа јавниот повик е да се изработи идејно решение за двете места. Потоа ќе се одлучи на кое и ќе се продолжи со правење проект и со изведба. Очекуваме работите да одат во добра насока и по завршувањето на идејниот и основниот проект ќе се оди на градба. Финансиската конструкција е обезбедена – изјави Груевски.