HomeДЕНЕШНАСветМарин Ле Пен: Ќе го признаам Крим како дел од Русија

Марин Ле Пен: Ќе го признаам Крим како дел од Русија

185249348957c05f0e342d3671111489_v4_big

Лидерката на националниот фронт Марин Ле Пен изјави дека во случај на победа на претседателските избори во Франција ќе го признае Крим како дел од Русија. „Земајќи ги во предвид историските параметри, како и изборот кој беше јасно искажан на референдумот околу приклучувањето на Русија, во случај да бидам избрана ќе го признаам Крим како дел од Руската територија“, изјави Марин Ле Пен.

Како што вели таа, односите меѓу Русија и Франција се важни за целиот свет не само за тие две земји и се неопходни во решавањето на меѓународната криза“, нагласи Ле Пен. Уште од порано, поточно во мај Ле Пен зборуваше дека Франција може да признае законски влез на Крим во состав на Русија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com