Friday, Apr 20, 2018
HomeАНТИСТРЕСХуманостМарија Сердар наградата од ,,Пинкови sвездички" ќе ја подари на децата со аутизам

Марија Сердар наградата од ,,Пинкови sвездички" ќе ја подари на децата со аутизам

Победничката на првата сезона од Балканското музичко шоу ,,Пинкови sвездички” Марија Сердар, освен златен глас има и големо срце.

Vaučer na 100.000 dinara za kupovinu u jednoj prodavnici igračaka odlučila sam da dam udruženju “Autizam, pravo na život”, pošto smatram da je to njima potrebnije nego meni. I ovim putem bih pozdravila mog divnog druga Ukija, koji ima autizam – rekla je Marija za “Blic”.

Ваучерот од 100.000 денари за купување во една продавница за играшки одлучив да ја подарам на здружението ,,Аутизам,право на живот”, бидејќи сметам дека тоа нив им е многу по потребно од мене – изјавила Сердар за спрпски ,,Блиц”

Во изјавата таа додала дека сеуште не е свесна за победата во музичкото шоу кое предизвика голем интерес кај публиката