Saturday, Jun 16, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаШтетните честички во воздухот над дозволеното

Штетните честички во воздухот над дозволеното

Мерните станици во повеќе градови низ Македонија измерија присуство на штетни ПМ10 честистички над дозволеното, со што воздухот повторно е загаден и треба да се размислува за мерки на претпазливост на граѓаните. Причини се почетокот на грејната сезона, како и самите климатски услови со слаб ветер. Најзагаден е воздухот во Скопје, Тетово, Кавадарци и Битола со присуство на 250 микрограми на метар квадратен.