Saturday, Apr 21, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРЛитература„Македонската глаголица“ на промоција во Охрид

„Македонската глаголица“ на промоција во Охрид

Вечерва. 26. јули, во куќата Уранија во Охрид академикот Ѓорѓи Поп – Атанасов ќе одржи промоција на книгата „Македонската глаголица“.

Свое обраќање на промоцијата ќе имаат поглаварот на Македонската православна црква – Охридска архиепископија Г. Г. Стефан и Д-р Илија Велев.

Фехим Хусковиќ и Трајче Блажевски подготвија Илустративен приказ на мапата на глаголицата за којшто ќе зборува академикот Катица Ќулавкова.