Wednesday, Apr 25, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРТеатарМакедонска претстава го отвори театарскиот фестивал во Нови Сад

Македонска претстава го отвори театарскиот фестивал во Нови Сад

Со претставата „Архелаос или Еврипид се враќа на Балканот“ од Јордан Плевнеш, а во режија на Владо Цветановски синоќа започна вториот интернационален  театарски фестивал „Нови тврџава театар“ во Нови Сад.

Рубенс Муратовски, Игор Ангелов, Жарко Димоски, Трајанка Илиева Таци, Валдета Исмаили, Гордана Ендровска, Маја Вељковиќ – Пановска, Александра Павлова, Катерина Аневска, Емилија Мицевска.е екипата актери која ја реализираше претставата на сцената во ,,Вила Станковиќ”

Претставата влегува во натпреварувачкиот дел од фестивалот.