Sunday, May 20, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаМакедонија најзагадена земја во Европа

Македонија најзагадена земја во Европа

Постојано слушаме предупредувања за штетата по природата и здравјето која може да ја предизвика загадувањето, но никако да почнеме да дејствуваме. Во текот на зимата Македонија постојано беше одбележана со црвена боја, односно со големо загадување, а тоа во голема мера и се должеше на грејната сезона. Но, изгледа Македонија не е во црвена фаза само во текот на зимата. Денеска (среде лето) европскиот индекс вели дека Македонија е најзагадената држава во Европа. Време е да се освестиме.
zagadeno1