HomeДЕНЕШНАПолитикаМакедонија ќе си ги врати „пријателите“ во Европарламентот

Македонија ќе си ги врати „пријателите“ во Европарламентот

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денес ќе присуствува во Брисел каде повторно ќе се формира неформалната пратеничака група „Пријатели на Македонија“ составена од членови на пред се десничарските партии кои ќе лобираат за подобри заклучоци за напредокот на нашата земја и ќе ни помагаат при секое гласање. popovski1Првиот дипломат Попоски ќе се обрати инигуративниот настан за обновување на групата „Пријатели на Македонија”, а ќе оствари и повеќе билатерални средби со евро-пратеници. Против оваа иницијатива најгласни се грчките пратеници најмногу поради користењето на името Македонија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com