Monday, Jul 6, 2020
HomeДЕНЕШНАРепубликаМакедонија ја одбележува Светската недела на Кронова болест и Улцерозен колитис

Македонија ја одбележува Светската недела на Кронова болест и Улцерозен колитис

Под мотото „Современа и квалитетна терапија до подолг и поквалитетен живот“. Македонската асоцијација за Крон и Улцерозен колитис за прв пат во Македонија ја одбележува Светската недела на Крон-овата болест и Улцерозен колитис. Еднонеделната програма ќе биде исполнета со посети на здравствени установи и предавања од реномирани гастроентерохепатолози, абдоминален хирурзи и психолози.
Настанот ќе започне со прес конференција  во просториите на Македонска Опера и Балет во понеделник, 30-ти ноември, со почеток од 12 часот.