Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаМакедонец од Албанија за НОВАтв: Не добив ништо од ВМРО по изборите

Македонец од Албанија за НОВАтв: Не добив ништо од ВМРО по изборите

makedonec nova

Антонио Лиманоски од Голо Брдо, Албанија кој пред 15 години дошол тука, во потрага по подобар живот, за НОВАтв.мк зборува како пред и за време на избори, агитирал и убедувал луѓе да гласаат за да победи ВМРО ДПМНЕ. Тој тврди дека и донел 5500 гласа на партијата, а тие не исполниле ништо од тоа што му ветиле. За тоа како од Македонски шуми се нашол во Театар комедија, за сиромаштијата и станот од 29 квадрати во кој живеат девет члена на семејството, но и за луѓето од Пустец и Голо Брдо за кои тврди дека масовно гласале во Македонија, погледнете од разговорот.