HomeДЕНЕШНАПолитикаЛибералната партија ја откри целосната програма со која бара доверба на изборите

Либералната партија ја откри целосната програма со која бара доверба на изборите

liberalna-partija-programa

Либералната партија ја претстави изборната програма „Либералната доктрина за консолидирана Македонија“, што се одржа во хотелот „Континентал“ во Скопје и со сите свои заложби и визии се надева дека ќе ја добие довербата на гласачите.

Претседателот на партијата Ивон Величковски, носител на листата на Либералната партија во Изборната единица 1 и потпретседателот Кире Бузлиев, носител на листата на Либералната партија во изборната единица 2 говореа за генералните насоки и определби како што се одбрана на секуларноста, западната ориентација на земјата, владеењето на правото и претприемништвото. Побараа Рамковниот договор да не се злоупотребува во изборната кампања.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com