HomeРЕФЛЕКТОРФилмЛегендарниот Џеки Чен доби Оскар за животно дело

Легендарниот Џеки Чен доби Оскар за животно дело

Добро познатиот ширум светот комичар и кунг-фу мајстор Џеки Чен конечно конечно успеа да дојде до најпрестижната филмска награда. Мајсторот на боречки вештини конечно на свеченоста во саботатата ја доби таа престижна награда, почесен Оскар за придонес на филмската уметност.

„По 56 години работење, секоја скршена коска во телото и над 200 филмови конечно, ова е мое“, изјавил Џеки Чен покрај вообичаениот говор. Филмската холивудска Академија им доделува Оскар за животно дело на оние актери за кои се проценува дека со својата работа ја задолжиле не само филмската индустрија, туку и целиот свет, а не успеале да дојдат до престижната награда по пат на регуларни номинации.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com