Thursday, Apr 19, 2018
HomeДЕНЕШНАСвет(Видео) Куче преживеало девет дена под урнатини од земјотресот во Италија

(Видео) Куче преживеало девет дена под урнатини од земјотресот во Италија

kuce italija

Италијански спасувачи извлекле на површина жив златен ретривер кој девет дена било под урнатини во близина на Аматриче, по земјотресот што го погоди централниот дел од Италија.

Пожарникари слушнале лаење на куче по име Ромео кое по извлекувањето од урнатините делувало избезумено, но по неколку чекори веќе мрдало со опашката.

Пожарникарите го пронашле кучето додека со неговите сопственици пребарувале урнатини од нивната куќа во потрага по најосновни работи што можеле да се спасат.