Friday, Apr 20, 2018
HomeАНТИСТРЕСХуманостКрводарител од Кочани, рекордер во дарување крв

Крводарител од Кочани, рекордер во дарување крв

krvodaritelstvo

Шеесет и едногодишниот Коце Коцев од Кочани денеска даруваше крв по 161 пат, со што се вбројува во десетмината луѓе во земјава кои се рекордери во  крводарителството. Пензионираниот хуман полицаец, континуирано дава крв веќе 44 години, односно од својата 17 та година. Причината за првпат да даде крв била да избега од часот по физика, бидејќи наставничката била строга

За рекордерот во крводарување Коце Коцев  потребно е поголема мотивација за младите активно да се вклучат во крводарителските акции.
Крводарителите од Кочани, Виница и Штип се наоѓаат меѓу првите на крводарителската листа.