HomeГИГА БАЈТПЦКреиран лажен „Google“ кој го поддржувал Трамп

Креиран лажен „Google“ кој го поддржувал Трамп

google-logo

Таканаречениот лажен „Google“ го откри тимот на интернет порталот „Thenextweb.com“ кој забележал чуден трафик на нивниот аналитикс.

Разликата меѓу обичниот „Google“ и лажниот е во првата буква на домејнот. Домејнот на вистинскиот „Google“ е „google.com“, а на лажниот „ɢoogle.com“, ова што наликува на буквата G e всушност уникод симбол за мало Г на латиница.

Иако сите ќе ве предупредат да не го посетувате сајтот бидејќи може да е полн со вируси, наш предлог е ако веќе го посетите за да се уверите дека постои не кликајте на ништо на сајтот каде ќе бидете редиректирани.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com