Wednesday, Apr 25, 2018
HomeДЕНЕШНАСветКредитори за марихуана ги тужат Федералните резерви на САД

Кредитори за марихуана ги тужат Федералните резерви на САД

marihuana1

Кредиторите за марихуана кои сакаат да станат првата легална банка за финансирање на производители на канабис ќе ги тужат Федералните резерви на САД кои ја имаат улогата на Централна банка поради блокирање на нивниот бизнис. Банката TFCCU од Денвер, Колорадо каде употребата на марихуана за рекреативни цели е легална не може да го стартува својот „иновативен“ бизнис и правдата ќе ја бара на суд.

Одгледувањето и продажбата на марихуана во републиките во САД каде е легална станува главен дел од економијата и годишно придонесува за стотина милиони долари во платени даноци, па постои голема шанса барањето на TFCCU да биде прифатено без оглед колку чудно звучи.