Thursday, Apr 19, 2018
HomeДЕНЕШНАСкопјеКражба во куќа во Скопје

Кражба во куќа во Скопје

policija-11-

Тешка кражба била извшена во текот на вчерашниот ден во интервал од 12 до 17 часот во куќа во Скопје на улица „ Кавалска“ . Кражбата е извшена од непознат сторител кој влегол преку прозорот во куќата на сопстевникот С.М. (42).

Од куќата се украдени вкупно 200.000 денари, 800 евра, 20 швајцарски франци, два мобилни телефона и разновиден златен накит. Разбојникот со кражбата стекнал противправна имотна корист од околу 400.000 денари. Полицијата трага по засега непознатиот сторител.